Zielona kawa, czy zielony jęczmień?

Zielona kawa, czy zielony jęczmień?

Ostatnio zielona kawa wzbudza wielkie zainteresowanie wśród osób, które marzą o szczupłej sylwetce i skutecznym odchudzaniu. W czym jednak tkwi tajemnica zielonej kawy i skąd pochodzą jej niezwykłe właściwości?

Zielona kawa na odchudzanie

Zielona kawa nie różni się zbytnio od dobrze znanej kawy czarnej. Zielone ziarna kawowca to zawdzięczają swój kolor temu, że nie są poddawane paleniu. Dzięki temu zachowują one wiele cennych właściwości, które po głębszej obróbce po prostu się ulatniają. Niepalone ziarna kawowca są bogate w kwas chlorogenowy, który sprzyja odchudzaniu. Jego przyjmowanie zmniejsza gromadzenie cukru w przewodzie pokarmowym. W ten sposób organizm zostaje pobudzony do korzystania ze zgromadzonych wcześniej zapasów energii.

zielona kawa

Picie zielonej kawy wspomaga nie tylko wspomaga metabolizm. Jest również dobrym sposobem na wzmocnienie odporności i dodaje energii do działania. Warto pamiętać, że przy odchudzaniu ważne są również regularne ćwiczenia, które połączone z napojem z zielonej kawy, na pewno przyniosą szybkie rezultaty. Zielona kawa, wprowadzona do codziennej diety, okaże się niezawodną receptą na odchudzanie.

Zielony jęczmień na detoks organizmu

Zielony jęczmień to zboże pochodzące z rodziny wiechlinowatych. Na całym świecie istnieje dwadzieścia pięć gatunków tej rośliny. Najcenniejsze są jednak młode kiełkujące jeszcze łodygi, które magazynują w sobie największe ilości cennych dla organizmu składników. Młody jęczmień uprawia się zwykle w ekologicznych warunkach, dzięki czemu nie jest on w żaden sposób zanieczyszczony.
Zielony jęczmień posiada naprawdę wiele właściwości. Działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, a nawet przeciwnowotworowo. Jest doskonałą pomocą przy problemach skórnych, leczeniu cukrzycy oraz chorób sercowo-naczyniowych.

Główną zaletą zielonego jęczmienia są jednak jego właściwości oczyszczające organizm z nagromadzonych toksyn. Zielony jęczmień spożywa się w postaci napoju, przygotowanego ze sproszkowanej rośliny. Picie takiego „eliksiru” ma zbawienny wpływ na organizm i dostarcza mu niezbędnych składników odżywczych – więcej informacji.

Proszek z zielonego jęczmienia jest prawdziwym bogactwem witamin i składników mineralnych. Posiada również cenne aminokwasy. Sprawdza się jako lekarstwo na anemię. Zawarty w nim cynk oraz krzem wspomagają kondycję włosów oraz paznokci. Zielony jęczmień zawiera w sobie również chlorofil, który odbudowuje komórki i zapobiega łapaniu różnych infekcji. Przygotowywany z zielonego jęczmienia napój warto pić 2-3 razy dziennie, około 30 minut przed posiłkiem.

Zainteresował Cię młody jęczmień? Więcej inform

www.penisa.pl www.leczenie-grzybicy.pl www.candida-albicans.org